Teszt, ne vegye meg! - Történelmünk humorban Feren - Jelenlegi ára: 1 500 Ft

2021. március 29., hétfő

Teszt, ne vedd meg!
Történelmünk humorban Ferenc Jóskától - Antall Jóskáig - Szenes Imre
A humor a lélek gyógyszere, a nevetés gyógyít - tartja a népi bölcsesség. Ez ma már tudományosan is megalapozott tény. A nevetés fokozza szervezetünk ellenálló képességét, megháromszorozza a tüdő légcseréjét, javítja a gondolkodó képességet. A francia Henry Rubinstein professzor szerint az asztma elleni küzdelemben, a migrén gyógyításában, a hátfájások enyhítésében is nagy szerepe van. A német dr. Karl Kirch a nevetést a test és a lélek gimnasztikájának tekinti, mert a rekeszizom vibrálása kihat a szívre, tüdőre és más szervünkre is. Az amerikai Stanford Egyetem pszichiátere, William Fry azt állítja: a nevetésnek fájdalomcsökkentő hatása is van.
Kolozsvári Grandpierre Emil író: "A vicc mindenkor megbízhatóan üzen a táptalajról, amelyen megteremtett. A történészek megbocsáthatatlan mulasztást követnek el, hogy a pesti humor e termékeit nem használják iránytűül. Nem volt érdektelen föladat megírni Magyarország történetét a kiegyezéstől máig - viccekben. "
E könyv "Előkuncogás" című előszava mottóként idézi K. G. E. fenti gondolatát. Amit e humorgyűjtemény kitágítva meg is valósít. 1848-1994 közötti históriánknak nemcsak a politikai vicceit, hanem anekdotáit is együtt s váltakozva szerkeszti tizenkét fejezetbe.
Újdonság tehát a vicc és az anekdota, a humor e kedvelt s rokon műfajaival áttekinteni hazánk közel 150 évének egymást követő korszakainak történelmét. Így a maga nemében ez az első ilyen jellegű, új típusú történelmi humorgyűjtemény. Közölve több nemzedék mintegy kilencszáz legérdekesebb és legjellemzőbb politikai, társadalmi témájú viccét, anekdotáját és 48 karikatúráját. Ezért e könyvet Sipos Péter történészprofesszor lektorálta és a bevezetőjét is ő írta.
E sajátos humorgyűjtemény érlelte gyógyhatású nevetéstől társadalmi közérzetünk, nemzeti kedélyállapotunk lelki, szellemi "légcseréje" is javulhat. hiszen a politikai humor a nép különböző rétegeinek csípős kritikája is, amely szintén erősítheti állampolgári öntudatunkat, önbizalmunkat és civil kurázsinkat.
Illusztrátorok: Balázs-Pir Balázs et al.
Borító tervezők: Balázs-Piri Balázs
Kiadó: Cascade Kiadó
Kiadás éve: 1997
Kiadás helye: Budapest
Nyomda: Effo Kiadó és Nyomda
ISBN: 9638537329
Kötés típusa:: ragasztott papír
Terjedelem: 240 oldal
Nyelv: magyar
Méret: Szélesség: 14. 00cm, Magasság: 20. 00cm
Súly: 0. 30kg
Állapot: Jó
Internetes könyváruházon keresztül fogjuk a kosárba rakott tételével kiszolgálni. Mivel a Vatera felületén csak szállítási módot tud kiválasztani, de konkrét helyszínt nem tud megjelölni, ezért szükséges, hogy pontosítsuk ezt.  Ezért körülbelül 20 perccel a rendelés leadását követően kapni fog egy e-mait tőlünk, amely tartalmaz egy linket.  Ha erre a linkre kattint, beállíthatja a szállítás pontos módját, helyszínét, illetve a fizetési módot. Ha nem találja a levelet, kérjük, nézze meg a SPAM mappájában is.  Ha sehol nem találja, kérjük lépjen kapcsolatba az eladóval! Vásárlás után, kérjük, hogy bármilyen probléma esetén az e-mailben küldött címen vagy telefonon lépjen velünk kapcsolatba!  
[(**119289417**)]

Jelenlegi ára: 1 500 Ft
Az aukció vége: 2021-03-30 10:07 .

0 megjegyzés: