Festészeti albumok-Itáliai festészet az Ermitázsban;Botticellitől Tizianóig együtt 7600ft/db-ként is - Jelenlegi ára: 7

2019. július 24., szerda

Ha a többi eladó könyv közül másikat is megvennéd, összeválogathatod és felteszem külön aukcióba, úgy tudod leütni!
Darabonként is / előtte egyeztessünk / de ha lehet, egyben eladó.
Itáliai festészet az Ermitázsban     1100 ft
Az Ermitázsban, az emberiség kultúrtörténetének egyik legnagyobb és leggazdagabb múzeumában, több mint két és félmillió kiállítási tárgyat őriznek. A múzeum Leningrád központjában, a festői Néva-parton, öt XVIII-XIX. századi épületből álló műemlékegyüttesben helyezkedik el. Gyűjteménye a következő öt nagy egységre tagolódik:
az ősember kultúráját szemléltető, mintegy négyszázötvenezer régészeti leletet magába foglaló kollekció, amely az őskőkorszaktól az orosz állam megalapításáig, a Szovjetunió területén élt népek történetével ismerteti meg a látogatót;
az antik világ alkotásait bemutató osztály, itt láthatók a Fekete-tenger melléki görög és római települések feltárása során napvilágra került ritkaságok;
Kelet népeinek kultúráját bemutató kiállítás. A világ alighanem leggazdagabb gyűjteménye egyebek között betekintést nyújt Egyiptom és Mezopotámia, Parthia és Irán, Bizánc és Kína ősi civilizációinak világába;
az orosz kultúra története. A kiállítás az orosz nép vívmányait Nyugat és Kelet kultúrtörténetének szerves részeként mutatja be;
a nyugat-európai művészet a középkortól napjainkig. Az osztály képtára méltán világhírű: a nyugat-európai festészet olyan kiemelkedő képviselőit vonultatja fel, mint Leonardo da Vinci, Raffaello, Tiziano, Rubens, Anthonis van Dyck, Rembrandt, Velázquez, Goya, El Greco, Murillo, Zurbarán.
Kötetünk az Ermitázs itáliai festménygyűjteményének legértékesebb alkotásaival ismerteti meg az olvasót.  
Botticellitől Tizianóig / Az itáliaia festészet két évszázadának remekművei    6500 ft
Az album híven tükrözi a kiállítás képeit!
A budapesti Szépművészeti Múzeum „ Botticellitől Tizianóig. Az itáliai festészet két évszázadának remekművei” címmel nagyszabású kiállítást készít elő, amely 2009. október 28. - 2010. február 14. között kerül megrendezésre.  
A kiállításon több mint 130 korszakos jelentőségű alkotás képviseli a reneszánsz és a manierizmus olasz művészetét. Ez az első tárlat Magyarországon, amely átfogó képet nyújt a XV-XVI. századi olasz festészetről. Harminchat jelentős olasz gyűjtemény, valamint olyan világhírű európai és amerikai múzeumok, mint például a párizsi Louvre, a madridi Prado, a New York-i Metropolitan, a Los Angeles-i Getty, a washingtoni és a londoni National Gallery, a bécsi Kunsthistorisches Museum és a berlini Gemä ldegalerie járult hozzá a projekt megvalósulásához. A tárlaton a Szépművészeti Múzeum európai rangú itáliai anyagát harmincöt kiemelkedő jelentőségű festmény képviseli.  
A kiállítás lehetőséget nyújt arra is, hogy a közönség ne csupán a legnagyobb művészegyéniségek - Botticelli, Bellini, Giorgione, Leonardo, Raffaello, Tiziano, Veronese, Tintoretto - alkotásaival találkozzék, hanem nyomon követhesse a legjelentősebb kulturális központok szellemi, művészeti folyamatainak születését és fejlődését is.  
Ezzel a tárlattal első ízben sikerül megteremtenünk a Magyarországon, a Szépművészeti Múzeumban egy tudományosan megalapozott, ugyanakkor rendkívül látványos, nagyszabású, antologikus olasz reneszánsz bemutató lehetőségét a nagyközönség számára.  


Jelenlegi ára: 7 600 Ft
Az aukció vége: 2019-08-10 14:56 .

0 megjegyzés: